Wanneer kindjes niet willen slapen

- Gezondheid

Elke ouder maakt het wel eens mee dat één van zijn/haar oogappels niet wil/kan slapen. Je legt ze te slapen en nog geen 5 min. later, nadat je hun lichtje hebt uitgeknipt, hoor je “mamaaaaaa”. Je gaat kijken en je prins of prinses heeft dorst. Even later wordt de rust weer verstoord om naar toilet te gaan. Nog een leuke is “mijn deken ligt niet goed”, enzovoort en zoverder. De redenen om mama of papa te roepen zijn oneindig! Dit leidt vaak tot hectische taferelen wat het slaapritueel al helemaal niet bevordert.

Vaak heeft dit te maken met het niet tot rust komen. Ook onze kinderen hebben dan ook te lijden onder de druk van onze maatschappij. Op school moeten ze optimaal presteren, als ze thuiskomen tijd voor huiswerk en eventuele hobby’s en niet veel later bed in want ze hebben veel slaap nodig en ‘s morgen is het terug school.

Een vast slaapritueel helpt, elke dag hetzelfde ritueel opnieuw. Bv. een kwartiertje voor bedtijd naar de slaapkamer gaan, eerst nog tandjes poetsen en dan een verhaaltje of een gesprekje met mama of papa. Samen een ademhalingsoefeningetje kan ook leuk zijn. Laat hen een klein ballonnetje voorstellen in hun buikje ter hoogte van hun naveltje. Wanneer ze hun oogjes sluiten en op hun ademhaling gaan letten gaan ze merken dat hun handje op en neer gaat. Traag maar zeker zal je kind ontspannen.

Wanneer het bij mijn kinderen moeilijk is om in slaap te vallen (ondanks elke dag hetzelfde stramien te volgen) verstuif ik etherische olieën. Deze geven een kalmerend effect. In drukke periodes geef ik hen ook wat passiebloem onder de vorm van fytotherapie zodat ze makkelijker tot rust kunnen komen. Mijn dochtertje vraagt er soms zelfs zelf naar wanneer ze moeilijk rust kan vinden.

Wil je hierover meer informatie of heb je vragen? Aarzel zeker niet om mij te contacteren!

Moeten jouw vrienden of familie dit weten?

Ben je overtuigd?

Ik neem samen met jou het heft in handen, op zoek naar preventie en herstel.
Maak een afspraak

Gezondheidsblog

Gezondheidstips, recepten, inzichten en trends

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Laat je inspireren door mijn gezondheidtips, recepten, inzichten en trends