Hoe stress schade kan aanrichten binnen je relaties

- Stress

Waarschijnlijk denk je dat jij de enige bent die last heeft van stress? Jij hebt last van de druk op het werk, last van de race tegen de tijd die je elke dag moet leveren, om nog maar te zwijgen van de lichamelijke klachten die stress met zich mee kunnen brengen. Uiteraard is dit in zekere zin waar maar bedenk dat stress niet in quarentaine werkt… Het is namelijk enorm besmettelijk! En vroeg of laat heeft jouw stress ook impact op de mensen rondom jou. Wat zal leiden tot een negatieve spiraal van emoties.

Wat zijn de symptomen?

Symptoom 1: Verbale filter die het af en toe laat afweten

Al gemerkt dat je onder druk, af en toe eens iets zegt waar je achteraf spijt van hebt? Dat je bepaalde zaken zegt om tot een resultaat te komen maar zonder veel effect? Helaas is het enige wat je in zulke situaties bereikt, negatieve emoties.

Symptoom 2: Foutjes maken

Mensen die onder stress staan maken vaak meer fouten. Wanneer we onder stress komen te staan gaan onze hersenen in “fight/flight modus” en mogelijke beslissingen die genomen worden zullen onder emotie worden genomen omdat onze ratio wat onderdrukt wordt op dat moment. Of onze opdrachten worden sneller of met minder aandacht gemaakt.

Symptoom 3: Gezonde levensstijl naar de vaantjes

Iedereen herkent het wel wanneer we onder stress staan, gaan we kiezen voor dingen die snel klaar zijn om te eten of kant-en-klaar maaltijden. Ook hier is het moeilijk om even tijd te nemen om na te denken wat een betere keuze zou zijn. Na een drukke dag staat beweging ook onderaan het lijstje van de to do’s.
Gevolg: minder voedzame voeding, minder energie het hele gezin lijdt hieronder.

Symptoom 4: Gevoeligheid

Wanneer je gestresseerd bent is je perceptie steeds meer emotioneel overschaduwd en ben je meer gevoelig. Zaken die enkel maar kunnen leiden tot meer communicatiestoornissen of conflicten.

(H)Erken stresssituaties, neem de tijd om op adem en even tot bezinning te komen.

Moeten jouw vrienden of familie dit weten?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Laat je inspireren door mijn gezondheidtips, recepten, inzichten en trends