Werkbaar werk voor jou en je medewerkers 💻

- Loopbaan

Het is niet evident om als ondernemer of leidinggevende al je bordjes in de lucht draaiende te houden. Je moet alle processen begeleiden, delegeren waar nodig, iedereen tevreden houden, hier en daar een brandje blussen, je visie en missie voor ogen houden en bovenal zelf er niet onder doorgaan.

Maar laat ons eerlijk zijn een dosis positieve stress komt ons alleen maar ten goede. Zo hebben we goesting om te werken, hebben we een drive. Zo niet, zouden we ons toch maar gaan vervelen. Natuurlijk wil je als vitaal leider geen negatieve stress op de werkvloer. Het heeft immers effect op de productiviteit van alle medewerkers en zo ook op de rentabiliteit van je organisatie.

Helaas is stress een subjectief gegeven. Wat voor mij stress betekent, wordt daarom zo niet voor jou ervaren. Hoe kan je nu brandjes vermijden en weten of iedereen zich nog goed voelt binnen jouw organisatie?

Wees je bewust van de signalen die je van je medewerkers krijgt en of er zich veranderingen voordoen.

  • Let op hoe ze eruitzien
  • Let op hun prestaties
  • Hun vermogen om nieuwe dingen op te nemen
  • De manier waarop ze omgaan met hun emoties
  • Hoe ze omgaan met collega’s

Als je merkt dat er minstens 2 van bovenstaande zaken veranderen, is het tijd om de vinger aan de pols te houden en eens rond de tafel te gaan zitten.

Door betrokken en vitaal leiderschap werk je aan een veilige en gezonde werkomgeving. Je werkt aan preventie.

Ik ondersteun jou en je organisatie om een gezonde werkomgeving te creëren die motiveert en mensen helpt groeien. Een werkomgeving die zijn medewerkers toelaat energie te hebben voor de dingen waar hij/zij energie voor wil hebben. Denk hierbij aan je gezin of hobby’s want dit zijn nu net de dingen waar we onze extra dosis energie uit kunnen halen. Het geeft ons de mogelijkheid om te recupereren en om er elke dag opnieuw tegen aan te kunnen gaan.

Moeten jouw vrienden of familie dit weten?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Laat je inspireren door mijn gezondheidtips, recepten, inzichten en trends