Ikigai - de reden waarom!

- Loopbaan

Waarom weten sommigen wel wat ze willen, en leven ze gepassioneerd, terwijl anderen steeds op zoek zijn naar meer of iets anders in hun leven? Het is eigen aan de mens om te blijven zoeken naar de zin van wat we doen.

Ken jij jouw reden om te zijn?

Volgens Japanners heeft iedereen een 'ikigai', un raison d’être. Het is de reden waarom we ’s ochtends opstaan. En dat is nu net hetgene dat we vaak uit het oog verliezen in deze snel draaiende, steeds veranderende wereld.

We verliezen onszelf in ons druk bestaan en vergeten daarbij wat belangrijk is. Wanneer we aan iemand vragen hoe het met hen gaat, krijgen we steevast te horen “druk” Maar heeft niet iedereen het druk? Ik hoor graag wat er over blijft als we ons druk zijn weglaten. Hoe ervaren we dan ons leven? Fantastisch, goed of juist barslecht? Laten we ons geluk afhangen van dingen die nog moeten komen of zaken die ergens anders beter lijken te gaan?

Daarom geloof ik dat iedereen gebaat is bij coaching en begeleiding los van enige problematiek.

Om terug op zoek te gaan naar waarom we elke morgen opstaan, om terug te gaan naar onze waarom van leven. Want alleen zo kunnen we zin geven aan ons leven. En kunnen we onze waarom gaan vertalen in een hoe en een wat. Alleen zo kunnen we streven naar de beste versie van onszelf en zo ook van ons leven. En hoeven we niet te kijken naar anderen. Want als we willen dat er iets verandert, moet de verandering vanuit ons zelf komen.

We moeten de mens in zijn geheel bekijken. Lichaam en geest zijn met elkaar verbonden. Net zoals we ons lichaam verzorgen moeten we ook voor ons brein zorg dragen. Samen met 361° kijken we naar de mens achter de medewerker. De mens, de medewerker, de leidinggevende die hun ‘waarom’ zeer goed kennen.
Daarom werk ik zo graag samen met 361° en ben ik zo sterk overtuigd van de visie, missie en aanpak van 361°.

We werken aan preventie, zorgen voor gelukkige mensen op de werkvloer, want deze zijn productiever, zij hebben 'goesting' om te werken en hebben energie over voor de dingen waarvoor ze energie willen hebben.

Wens je meer tips om productief te werken? Graag help ik jou en/of je medewerkers. Klik hier, maak een afspraak met mij en we werken samen aan jouw geluk!

Moeten jouw vrienden of familie dit weten?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Laat je inspireren door mijn gezondheidtips, recepten, inzichten en trends