Het belang van pauzes op de werkvloer 💤

- Loopbaan

Je kent het wel, een eindeloze takenlijst voor jezelf, je collega’s en medewerkers. En ongetwijfeld voelt het alsof je tijd tekort hebt. Dus wat doe je? Vooral doorwerken, geen tijd nemen om te eten, of net heel snel, terwijl je dat dringende mailtje nog verstuurt of in de auto. Je neemt geen tijd voor pauzes, want wij als ondernemers, leidinggevenden of gedreven medewerkers, kunnen ons niet permitteren tijd te verliezen.

Helaas heb ik slecht nieuws. Je wint geen tijd. In tegendeel, door ons brein lang te stretchen, gaat onze productiviteit enkel maar naar beneden.

Ons brein werkt als een spier. En net als een spier, houdt ons brein het niet vol om 8uur aan een stuk met dezelfde intensiteit zich in te spannen. Ons brein werkt het best wanneer we inspanning afwisselen met ontspanning.

Om onze aandacht ten volle te benutten, moeten we ritme aan onze dag geven, waarbij we gerichte inspanning en aandacht afwisselen met rust en herstel. Wanneer je kiest om doelbewust periodes van aandacht en rust in te plannen, presteer je beter, werk je dus productiever en haal je meer voldoening uit je werk.

Geef als vitale leider, vitale medewerker, het voorbeeld aan je collega’s en gebruik je aandacht gericht, las bewust pauzes in.

Graag help ik jou en je medewerkers gericht aandacht te gebruiken en productiever te werken, maak een afspraak op https://outlook.office365.com/owa/calendar/uwgezondheidscoach@uwgezondheidscoach.be/bookings/

Moeten jouw vrienden of familie dit weten?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Laat je inspireren door mijn gezondheidtips, recepten, inzichten en trends