Begeleiding voor bedrijven

- Algemeen

Als well-being consultant is het mijn doel organisaties te helpen, om de mens centraal te stellen zodat het menselijk kapitaal optimaal benut kan worden in deze VUCA-wereld.

Gemiddeld blijkt 5,12% van de werknemers ziek te zijn en die cijfers blijven maar stijgen. Dit absenteïsme is onder meer te wijten aan het langer werken, aantal depressies en burn-outs. Zij zijn dan op hun beurt het gevolg van onze werknemers levensstijl en werkbeleving.

20% van de afwezigheden zijn te wijten aan de gevolgen van stress. Daarbuiten kost het een bedrijf nog meer om met medewerkers te werken, die steeds present zijn maar op halve kracht functioneren.

Ondertussen is er bij bedrijven verhoogde aandacht voor psychosociale risico’s. Maar actieve gezondheidspromotie gebeurt vooral voor lichamelijk welzijn, minder voor mentaal of emotioneel welzijn. Het uit zich nog te weinig in interne bedrijfscommunicatie of systematische opvolging van de actie impact.

Wie meer dan 3% van het HR-budget investeert in acties 
rond well-being, ziet sneller een positief effect.

De conclusie is dat het van uitermate belang is om te investeren in het menselijk kapitaal van een bedrijf. Gezonde, gelukkige medewerkers zullen productiever werken en zorgen voor meer rendement.

Op maat van jouw organisatie stellen we een programma op om het mentaal kapitaal te vergroten. Dit kan onder de vorm van een traject om de mentale draagkracht en productiviteit van de medewerkers te vergroten, een training en one-2-one coaching. Doel is te werken naar gelukkige en gezonde werknemers binnen een gezonde werkomgeving om te kunnen streven naar onze hoogst mogelijke mentale draagkracht én veerkracht.

Moeten jouw vrienden of familie dit weten?

Kan ik jou verder helpen?

We nemen samen het heft in handen, op zoek naar preventie en herstel.

Maak een afspraak

Mijn beroepsbekwaamheden

Gezondheid, loopbaanbegeleiding, stress-en burn-outcoaching

Diploma's

Diploma's

Diploma Bachelor in de toegepaste arbeids- en organisatiepsychologie, diploma leraar, diploma voedingsconsulent, gecertifieerd, orthomoleculaire therapeut, gecertifieerd stress- en burn-outcoach en gecertifieerd loopbaanprofessional.

Samenwerkingen

Samenwerkingen

Met verschillende huisartsen, cardioloog, gynaecoloog en Intervisie met collega’s op tweemaandelijkse basis.

Beroepsverenigingen

Beroepsverenigingen

Beroepsvereniging voor psychologisch consulenten, BBOW vzw - de Belgische beroepsvereniging voor artsen en therapeuten die gespecialiseerd zijn in orthomoleculaire wetenschap, VESB – Vereniging voor erkende stress- en burn-outcoach.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Laat je inspireren door mijn gezondheidtips, recepten, inzichten en trends